03:03 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Anatolie Prohnițchi
© Sputnik / Osmatesco

Ecologiștii bat alarma: Sănătatea moldovenilor este în pericol

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
23110

Specialiștii trag un semnal de alarmă în legătură cu situația ecologică din țara noastră. Aerul pe care îl respiră moldovenii este plin de gaze şi impurități.

Una dintre principalele surse de poluare a mediului sunt gazele de eșapament de la transportul auto care afectează starea de sănătate a populației. Acesta poate provoca alergii, bronșite sau dureri de cap.

Transportului auto îi revine în Republica Moldova o cotă de tocmai 88% din emisiile totale de poluare ale bazinului aerian. Emisiile nocive ale transportului auto constau din cantități mari de hidrocarburi, oxizi de carbon, oxizi de azot şi de sulf. Cu cât mai proastă este starea tehnică a vehiculelor și mai joasă calitatea combustibilului utilizat, cu atât mai nocive sunt emisiile.

"Avem foarte multe mașini vechi, care există datorită faptului că sunt ieftine. În al doilea rând, stațiile de testare nu fac față cerințelor. Totodată, există și deprinderea cetățenilor de a folosi mai tot timpul mașina", a explicat liderul mișcării ecologiste din Moldova, Anatolie Prohnițchi.

Conform unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 92 la sută din populația planetei respiră aer poluat, iar aproximativ 7 milioane de persoane din întreaga lume mor prematur în fiecare an, din cauza bolilor provocate de acesta.

Ce măsuri propune ecologistul Anatolie Prohnițchi pentru a reduce daunele produse asupra mediului și care sunt programele eficiente ce trebuie elaborate în acest scop aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tagurile:
sănătate, poluarea mediului, poluarea aerului, ecolog


Știrile Zilei