17:55 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Valeriu Jereghi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Start concursului pentru finanțarea proiectelor cinematografice: Iată care sunt condițiile

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
6910

Astăzi a fost dat startul celei de-a patra sesiuni de finanțare din partea statului pentru noile proiecte cinematografice naționale.

Centru Național de Cinematografie al Republicii Moldova lansează concursul pentru finanțarea proiectelor cinematografice, sesiunea 2019. Dosarele pentru concursul proiectelor cinematografice se depun la Secretariatul tehnic al concursului.

Totodată, se recepționează dosarele pentru finanțarea altor genuri de activitate din domeniul cinematografiei, procedură ce se va încadra în termenii exercițiului financiar pentru anul curent.

"Sunt multe scene bazate pe propriile istorii din viață, care merită a fi ecranizate. Credem că în acest an vom avea mai multe dosare și vom alege doar câteva dintre ele. Aceasta este o oportunitate foarte bună pentru doritorii de a realiza un film", a declarat directorul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, scenaristul și regizorul de film, Valeriu Jereghi.

Perioada de depunere a dosarelor este stabilită în perioada: 1 octombrie-15 octombrie 2019, inclusiv. Proiectele prezentate după data limită nu vor fi admise în concurs.

Căror cerințe trebuie să corespundă dosarele depuse și care este mărimea finanțării pentru un proiect cinematografic aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Care este viitorul cinematografiei moldovenești?


Știrile Zilei