17:52 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Eugen Coștei
© Sputnik / Osmatesco

Surprize de la Air Moldova: Ce-i așteaptă pe pasageri

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
654 0 0

Pentru unele curse, tariful pentru bagajele din clasa econom, de până la 23 kg, va fi dublată începând cu data de 1 octombrie, de la 10 euro la 20 euro, indiferent de data emiterii biletului.

În timp ce noile autorități se pregătesc să prezinte un șir de concluzii privind modul în care a fost privatizată compania de stat aeriană, dar și modul în care renumita taxă aeroportuară de 9 euro influențează costul biletelor, Air Moldova anunță prin intermediul unui comunicat de presă că majorează cu 100% taxa pentru primul bagaj. Experții  în aviație spun că această majorare ar fi condiționată de situația financiară în care se află compania. Un alt temei pentru scumpirea bagajelor ar fi și necesitatea de a avea un cash flow pentru sezonul de iarnă.

Expertul Eugen Coștei spune că managerii companiei  au studiat probabil care sunt prețurile la bagaje la concurenții de pe piață, în special, la companiile low cost.

„Un temei de a majora prețurile pentru bagaj ar fi și necesitatea de a avea un cash flow pentru sezonul de iarnă. Compania ar avea nevoie de mai mulți bani pentru a menține operațiunile sau mentenanța, iar majorarea cu 10 euro a bagajelor ar fi un venit adițional pentru ei”, a declarat Coștei.

Expertul mai spune că, probabil, nu pentru toate direcțiile vom avea majorări ale taxelor pentru bagaje.

”La ora actuală există companii aeriene din regiune care nu aplică taxe la bagaje de peste 30 kilograme. În plan regional, prețurile medii pentru primul bagaj de 10 kg sunt de 9,5 euro, iar peste 20 kg - de 15 euro. Din acest considerent s-ar putea să avem o aplicare diferențiată pe anumite curse a acestor tarife din partea companiei”, a precizat expertul Eugen Coștei.

Într-o precizare făcută pentru presă Air Moldova a spus că deocamdată este vorba despre scumpirea bagajelor pentru cursele spre Londra și Dublin.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Expert, despre secretele privatizării Air Moldova
Tranzacții fictive la Air Moldova: Sechestru de sute de milioane
Tagurile:
majorare, bagaje, taxe, Air-Moldova


Știrile Zilei