17:56 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Adrian Lebedinschi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Deputat: Ce riscă studentele de la Medicină care au agresat o mamă în cartierul Telecentru

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
16610

Președintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, deputatul Adrian Lebedinschi, declară că studentele de origine arabă care au bătut o mamă în plină stradă riscă condamnare penală și expulzarea din țară.

Cele patru studente de origine arabă care au bătut o mamă în plină stradă au fost exmatriculate de la Universitatea de Medicină din Chişinău. Decizia a fost luată de către conducerea Universităţii.

Depuatul Adrian Lebedinschi spune că și organele de drept trebuie să sancționeze astfel de persoane.

„Nu este vorba de aplicarea selectivă a legislației penale pentru anumite persoane, s-ar putea întâmpla și invers când un cetățean al Moldovei ar agresa persoane străine. Urmează să aplicăm aceleași sancțiuni. Consider că trebuie de reacționat destul de dur, pentru că există aceste colectivități în mai multe universități și ei ar trebui să înțeleagă că legislația Republica Moldova trebuie respectată de toți, indiferent de viziunile politice sau religioase”, a declarat deputatul.

Lebedinschi mai spune că la ora actuală aceste persoane cad sub incidența Codului Penal, iar ca o măsură complementară ar putea să fie expulzate.

„După ce își vor ispăși pedeapsa, Birul Migrațiune și Azil ar putea să aplice inclusiv expulzarea din țară, ca o măsură complementară pe un termen de până la 10 ani”, a precizat Adrian Lebedinschi.

Amintim că o mamă care mergea pe o stradă din Chişinău ziua în amiaza mare, de mână cu fetiţa ei de trei ani, a fost lovită cu putere de către mai multe tinere.

Tematic

Reacția Universității de Medicină la cazul studentelor de origine arabă
Tagurile:
Studenţi, expulzați


Știrile Zilei