02:57 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Andrian Digolean
© Sputnik / Rodion Proca

Ore numărate până la Ziua Națională a Vinului. Vezi de ce nu trebuie să ratezi sărbătoarea

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
90 0 0

Ce trebuie să cunoști despre ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului și de ce nu trebuie să ratezi sărbătoarea.

Ore numărate au rămas până la cea mai mare sărbătoare dedicată produsului cu care noi ne mândrim  – Ziua Națională a Vinului. Organizatorii promit și în acest an o sărbătoare pe cinste, cu muzică, bucate naționale și mult vin de calitate. În premieră, la ediția din acest an, Oraşul Vinului se va extinde dincolo de Piaţa Marii Adunări Naționale. Așa că straie de sărbătoare vor îmbrăca și Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”, precum și strada pietonală „Eugen Doga”.

„Vizitatorii trebuie să vină pentru a degusta din cele mai noi vinuri, pentru a degusta din vinurile care au dus faima țării peste hotare, pentru a se familiariza cu noile tendințe în materie de vinuri, pentru a participa la Școala Vinului, toate pentru a obține cunoștințe solide în materie de consum a vinului și de a face din degustarea vinului o artă și o cultură chiar și acasă”, a declarat Andrian Digolean, expert marketing Oficiul Național al Viei și Vinului, în studioul Sputnik Moldova.

În cele două zile, cât va dura festivalul, la sărbătoare sunt aşteptaţi peste 100 de mii de vizitatori. Aceștia vor putea degusta și cumpăra vin direct de la producători. Cert este că oferta va fi mare. În acest an își vor etala producția 68 de producători de vin din întreaga țară.

„Anul acesta vom avea un număr record de vinării care vor participa la acest eveniment. La capitolul număr de etichete, vor fi în jur de 500. Companiile au libertatea totală de a veni la Festival cu vinurile pe care doresc”, a adăugat Andrian Digolean, expert marketing Oficiul Național al Viei și Vinului.

În acest an, Ziua Națională a Vinului va fi sărbătorită pe 5 și 6 octombrie. Festivalul va fi organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Primăria Municipiului Chișinău și cele patru Asociații a producătorilor de produse vitivinicole cu Indicație Geografică Protejată.

Tematic

Se apropie Ziua Vinului: Care este cel mai bun leac pentru mahmureală
Cum vom sărbători anul acesta Ziua Vinului: Programul detaliat al evenimentului
Cum circulă transportul public din Chișinău de Ziua Vinului: Modificări din 4 octombrie
Tagurile:
ONVV, ziua nationala a vinului


Știrile Zilei