07:31 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Molceanu Petru
© Sputnik / Miroslav Rotari

Utilizezi cazanele pe combustibil solid? Iată ce trebuie să cunoști

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
84 0 0

În ultima vreme tot mai mulți moldoveni utilizează cazanele pe combustibil solid (peleți din lemn). Aceasta este o soluție ecologică ce asigură o serie de avantaje.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", inspectorul principal din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Petru Molceanu, a menționat că, în prezent, pe piața din Republica Moldova sunt peste 140 de producători de peleți. Aceștia trebuie să dețină obligatoriu certificate de conformitate.

Mai mult, consumatorii sunt în drept să solicite aceste certificate de la agentul economic atunci când procură peleții.

"Consumatorul are tot dreptul să solicite acest document pentru a se asigura că peleții sunt de o calitate bună. Totodată, poate să verifice etichetarea produsului, acolo unde sunt indicate datele producătorului, condițiile de păstrare și modul de utilizare", a subliniat Molceanu.

Peleții reprezintă la ora actuală o opțiune de producere a energiei termice care răspunde cerințelor de utilizare a energiei "verzi", "curate" și "regenerabile", fiind astfel o alternativă economică și confortabilă la combustibilii fosili. Peleții reprezintă o energie mai ieftină, decât cea obținută de combustibilii fosili tradiționali, fiind și regenerabilă. Emisiile mici de dioxid de carbon înseamnă că nu afectează mediul înconjurător, dovadă fiind și neincluderea sa printre substanțele poluante

Petru Molceanu spune că un indicator după care se pot conduce cumpărătorii este prețul peleților.

"Capacitatea de încălzire va fi mai mică în cazul în care au un preț mai accesibil", a punctat el.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Când vor scădea prețurile la combustibil în Moldova
Tagurile:
consumator, Cazane


Știrile Zilei