12:33 31 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60

Efectele miraculoase ale mierii de albine pentru tratarea afecțiunilor

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
241420

Mierea de albine, pe lângă faptul că este gustoasă, mai reprezintă și un adevărat izvor de sănătate. Există afecțiuni care pot fi prevenite sau tratate cu ajutorul anumitor tipuri de miere.

Efectele miraculoase ale mierii de albine pentru tratarea afecțiunilor

Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai rapid și puternic energizant natural, care ajută excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, cele hepatice sau cardiace.

Apicultorul Vitalie Jereghi spune că mierea de salcâm poate fi consumată la prevenirea afecțiunilor cardiace și are efecte benefice asupra sistemului nervos.

Mai mult, apicultorul afirmă că și persoanele care au glicemia mărită pot consuma miere în caz de răceală, însă în cantități moderate.

"Mierea de salcâm poate fi consumată de către diabetic. Aceasta nu are miros puternic, nu este atât de dulce, este fină și nu se cristalizează atât de repede", a subliniat Jereghi.

În caz de răceală cea mai bună miere pe care o puteți consuma este mierea de tei. Aceasta are un miros intens, protejează organismul și previne răceala, calmează accesele de tuse și vă ajută să adormiți fără probleme.

Mierea de polifrolă conține cel mai mare procent de polen. Aceasta poate fi folosită atât pentru consumul zilninc, cât și pentru prepararea unor măști pentru regenerarea tenului.

În Moldova se produc în temei următoarele sortimente de miere: miere de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Tinerii Moldovei în acțiune și biblioteca din Cojușna salvată de albine
Tagurile:
Apicultori, albine, miere

Știrile Zilei