03:00 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Natalia Toma
© Sputnik / Osmatesco

Psiholog: Nu este o temă tabu - vorbiți cu copiii voștri despre sexualitate

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
53 0 0

Pe 12 octombrie, în incinta Institutului pentru Familie și Inițiative Sociale din Chișinău, se va desfășura un atelier inedit pentru părinți și cadre didactice: Cum să le vorbim corect copiilor despre sexualitate.

Potrivit doctorului în psihologie Natalia Toma, sexualitatea este un subiect tabu în societatea noastră, majoritatea părinților nu știu cum să abordeze corect acest subiect și cum să le vorbească copiilor lor, mulți preferă ca profesorii să vină cu explicații și nu înțeleg cât este de important să le ofere informația corectă.

"Frica părinților și profesorilor este că, dacă copii vor afla aceste informații, aceștia "vor aplica mai repede cunoștințele în practică". Ideea este inversă. Dacă copilul este informat corect și dacă va înțelege acest fenomen din surse sigure, atunci el va fi mai protejat și mai înțelegător în acest sens", a explicat Toma.

Potrivit doctorului în psihologie, o educație bună înseamnă o comunicare eficientă. Atunci când părinții discută mult cu copiii lor și se înțeleg de minune, atunci copiii vor percepe mai rapid anumite lucruri.

"Mai greu este în familia în care părinții dau doar ordine, iar atunci când copilul lor este în perioada pubertății, comunicarea devine practic imposibilă, în special, discuțiile despre sexualitate", a subliniat psihologul.

Astfel, în cadrul atelierului părinții și cadrele didactice vor învăța cum și când să le vorbească copiilor lor despre sexualitate, cum se dezvoltă psihicul copilului și abilitatea lui de a înțelege acest subiect, vor afla mai multe informații despre adolescență, dezvoltare, importanța comunicării ș.a.

Mai multe informații despre acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Comunicarea cu propriul copil devine tot mai anevoioasă? Vezi ce ai de făcut
Tagurile:
copii, sexualitate, comunicare, psiholog


Știrile Zilei