07:33 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Elena Pintilei
© Sputnik / Miroslav Rotari

Deliciul lecturii: Cărțile scriitorilor moldoveni ajung și în bibliotecile din Azerbaidjan

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
46 0 0

Biblioteca Națională a Republicii Azerbaidjan a avut-o recent, în calitate de musafiră, pe directoarea Bibliotecii Nationale din Republica Moldova, Elena Pintilei. Tot de la dumneaei am aflat care a fost scopul vizitei sale în capitala Azerbaidjanului.

La 27 septembrie curent, directorul Bibliotecii Naţionale din Moldova, Elena Pintilei a participat la ceremonia de deschidere a celei de-a VI-a ediţii a Iarmarocului Internaţional de Cărţi şi a Conferinței internaționale practico-științifice „Bibliotecile ca centre mobile de informații”, organizate de Ministerul Culturii al Republicii Azerbaidjan în perioada 27-29 septembrie 2019, la Baku. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, Gheorghe Leucă.

În cadrul ceremoniei au participat și reprezentanți din Letonia, Lituania, Belarus, Ucraina, Turcia și SUA. Fiecare reprezentant a adus o colecție de cărți din țara de origine completând arhiva bibliotecii cu lecturi noi.

"Biblioteca găzduiește și cărțile scriitorilor moldoveni. Suntem mândri că participăm de fiecare data la această ceremonie de amploare", a precizat Elena Pintilei pentru Sputnik Moldova.

Evenimentul este organizat o dată la doi ani și are drept scop realizarea schimbului de experienţe şi dialogului între realităţile culturale diverse, precum și promovarea literaturii în lume.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Cum vă influențează personalitatea cărțile pe care le citiți
Ce farmec ascund cărțile la care cititorii revin de mai multe ori
Tagurile:
Cărți, Biblioteca Națională


Știrile Zilei