03:17 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
Mariana Harjevschi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Zilele Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu": Instituția împlinește 142 de ani

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
13620

În perioada 17–22 octombrie, la Chișinău, se vor desfășura Zilele Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu". Evenimentul este consacrat împlinirii a 142 de ani de la fondarea instituției.

Cu prilejul actualei aniversări, Biblioteca Municipală organizează un șir de evenimente pe tematici profesionale și socio-culturale, menite să contribuie la promovarea bibliotecii și unor noi metode de activitate în serviciul utilizatorului: întâlniri cu scriitori, prezentări de carte, dialoguri cu personalități, retrospectiva verii, prezentări și conferințe științifice ș.a.

Potrivit directorului general al instituției, Mariana Harjevschi, agenda evenimentelor este plină și diversă. În această perioadă se vor desfășura mai multe activități, precum: Conferința "Biblioteca Publică a orașului Chișinău: noi dezvăluiri", care aduce informații inedite despre istoria instituției; întâlnirea copiilor și adolescenților cu scriitoarea Simona Antonescu "Pe urmele istoriei sau drumul de acasă spre acasă"; flashmob-ul "Biblioteca transformă", urmat de  Conferința științifică "#Inspiră. Implică. Împuternicește. Conectează" și o Conferință cu postere "Experiența serviciilor inovaționale la Biblioteca Municipală".

"Este și un eveniment de bilanț prin care noi încercăm să ne evaluăm activitățile noastre, rezultatele, dar și să ne trasăm noi direcții spre viitor. Sunt necesare așa eveniment pentru că reflectăm asupra trecutului și ne creionăm viitorul", a menționat Mariana Harjevschi pentru Sputnik.

Evenimentul va culmina cu prezentarea totalurilor programului estival destinat copiilor "Provocarea verii", menirea căruia a fost de a dezvolta și forma abilități, calități, de a fi mai creativi și inteligenți prin lecturi, jocuri și experimente. Totodată, în cadrul Galei Excelenței vor fi oferite diplome celor mai buni bibliotecari.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tagurile:
hasdeu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, ani, bibliotecă


Știrile Zilei