04:57 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64

Procurorul general va trebui să fie unul puternic, altfel va fi sabotat de sistem

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
183 0 0

În contextul desfășurării concursului pentru ocuparea funcției de Procuror General, mai mulți experți de la Chișinău consideră că în această funcție ar trebui să acceadă un om din sistemul procuraturii.

Procurorul general va trebui să fie un candidat puternic-dacă nu,va fi sabotat de sistem

Expertul anticorupție Lilia Ioniță este de părere că ”deschiderea cercului” pentru accederea la funcția de procuror general a avocaților sau judecătorilor nu ar face bine sistemului procuraturii. Ea mai spune că în ultimii ani am avut diverse experiențe, nefericite, când în fruntea procuraturii au ajuns și procurori de carieră, avocați, dar și reprezentanți ai societății civile.

„Părerea mea este că trebuie să fie totuși un om din sistem, o persoană care cunoaște foarte bine mecanismele din interiorul procuraturii, care a crescut și știe cum să-l demonteze. Dacă nu va fi un candidat puternic, s-ar putea ca sistemul să-l saboteze”, a precizat Lilia Ioniță.

Concursul pentru ocuparea funcției de procuror general a fost anunțat de către Ministerul Justiției pe 30 septembrie 2019. Ministerul a prezentat  lista candidaților în concurs. Astfel, pentru funcția de Procuror General s-au înregistrat 20 candidați.

Tematic

Reforma Justiției: Alți stăpâni, aceleași practici – Iată ce spune expertul Ștefan Gligor
Tagurile:
sistem, procurorul general


Știrile Zilei