19:26 11 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Stanislav Pavlovschi
© Sputnik / Rodion Proca

Dezvăluiri: PPDA nu ar fi știut despre ”surprizele” Maiei Sandu: ”Mai vrea o jucărie...”

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
613121

Intenția premierului Maia Sandu ca Guvernul să-și asume răspunderea pentru înaintarea candidaților la funcția de Procuror general a uimit multă lume, inclusiv pe colegii de alianță.

Decizia Guvernului Sandu se pare că i-a luat prin surprindere nu doar pe socialiști, ci și pe deputații din Platforma Demnitate și Adevăr. Fostul vicepreședinte al PPDA, Stanislav Pavlovschi a declarat în cadrului unei emisiuni de la Sputnik Moldova că potrivit unor informații pe care le deține, reprezentanții PPDA nu ar fi știut despre intenția premierului de a-și asuma răspunderea pentru selectarea candidaților la funcția de procuror genera.

”Din câte știu eu nici colegii mei din Platforma DA nu au știut ce  va face premierul Maia Sandu. Aceasta a fost decizia ei personală care nu a fost consultată nici măcar în bloc. Colegii din ACUM, dacă sunt persoane responsabile, atunci vor înțelege că Republica Moldova nu poate sta la cheremul orgoliului unei singure persoane. A vrut o jucărică – Guvernul, acum vrea o altă jucărie – Președinția”, a declarat fostul vicepreședinte al PPDA, Stanislav Pavlovschi.

Vineri, În plenul parlamentului, Guvernul Sandu a anunțat angajarea răspunderii pentru proiectul ce prevede modificarea procedurii de desemnare a candidaților la funcția de procuror general. Ulterior, PSRM a înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Aceasta urmează să fie examinată la începutul săptămânii viitoare.

Tematic

Maia Sandu, după înaintarea moțiunii de cenzură: Nu ne ținem de fotolii
Tagurile:
Maia Sandu, dezvaluiri, PPDA


Știrile Zilei