00:47 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Alexandru Slusari
© Sputnik / Miroslav Rotari

Alianța PSRM-ACUM e încă în ”viață”? Declarații neașteptate: Să nu ne ascundem după deget

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
180320

Odată cu demiterea Guvernului condus de Maia Sandu este clar pentru toată lumea că și alianța PSRM-ACUM s-a desființat.

Cu toate acestea, socialiștii fac declarații neașteptate: aceștia insistă că alianța dintre Blocul ACUM și PSRM este încă ”în viață”. Deputatul PSRM Grigore Novac a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că înțelegerile pe platformă parlamentară între socialiști și Blocul ACUM nu s-au ruinat.

”Cine a spus că alianța dintre PSRM și Blocul ACUM nu mai există? Nu există un Guvern susținut de cei din ACUM, însă alianța nu a anulat-o nimeni. Să vedeți că și cei din Blocul ACUM vor vota împreună cu noi mai multe proiecte”, a declarat Novac pentru Sputnik Moldova.

De altă parte, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, spune că nu mai există niciun fel de acord între PSRM și Blocul ACUM în condițiile în care democrații și socialiștii au dat jos Guvernul condus de Maia Sandu și au numit un alt Guvern.

”Să nu ne ascundem după deget. După ce în Guvern sunt șase consilieri prezidențiali și câteva persoane din fosta garnitură a lui Pavel Filip, noi vorbim despre acord între PSRM și Blocul ACUM”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari pentru Sputnik Moldova.

Amintim că marți socialiștii și democrații au demis Guvernul Sandu, după ce fostul Executivul și-a asumat răspunderea pentru modificarea legii procuraturii în ceea ce ține înaintarea candidaților la funcția de procuror general. La doar o zi după demiterea Guvernului Condus de Maia Sandu, a fost instaurat un alt cabinet de miniștri, condus de consilierul prezidențial Ion Chicu.

Tematic

Prioritățile Guvernului Chicu: Detalii de la prima ședință


Știrile Zilei