07:13 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68

Campanie de strângere a semnăturilor pentru protejarea albinelor: Cum puteți participa

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
16730

Un milion de semnături urmează a fi colectate până în septembrie 2020 în cadrul unei campanii pentru protejarea albinelor.

Campanie de strângere a semnăturilor pentru protejarea albinelor: Cum puteți participa

90 de organizații din 17 țări ale Uniunii Europene promovează o campanie de strângere până în septembrie 2020 a unui milion de semnături pentru protejarea albinelor. Astfel, Comisia Europeană va fi obligată să ia în considerare eliminarea treptată a pesticidelor sintetice din agricultură până în 2035.

Potrivit activistului civic Erica Zucec, cea mai mere problemă rămân pesticidele și mediul toxic în care viețuiesc albinele. Din această cauză imunitatea lor scade, se îmbolnăvesc, iar decalajele de temperatură le suportă mult mai greu.

"Albinele sunt cele mai inteligente insecte. Dacă acestea ar dispărea de pe fața Pământului, atunci peste câțiva ani ar putea dispărea omenirea. Viitorul surselor noastre de hrană, mijloacele de trai, mediul înconjurător și sănătatea sunt grav amenințate", a remarcat Erica Zucec.

Dacă această inițiativă va strânge un milion de semnături de susținere până în septembrie 2020, Comisia Europeană și Parlamentul European trebuie să ia în considerare transpunerea în lege a solicitărilor acestei campanii.

"Comisia Europeană și Parlamentul European vor fi obligați să-și stabilească în agendă schimbări precum: eliminarea treptată a pesticidelor sintetice până în 2035, astfel: reducerea folosirii în UE a pesticidelor sintetice cu 80% până în 2030, începând cu cele mai periculoase, pentru a se ajunge în 2035 la o agricultură 100% lipsită de pesticide sintetice; refacerea ecosistemelor naturale din zonele agricole, astfel încât fermele să devină un vector al recuperării biodiversității și să sprijine reforma agriculturii", a relatat Zucec.

Pentru a afla cum puteți participa în cadrul acestei campanii accesați interviul audio atașat.

Tematic

Tinerii Moldovei în acțiune și biblioteca din Cojușna salvată de albine
Tagurile:
2020, semnături, albine, campanie


Știrile Zilei