04:06 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72

Exclusiv: Ar putea PD și PPDA să se așeze la masa de discuții pentru a forma o alianță?

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
18710

La ora actuală, în Parlamentul de la Chișinău nu există o coaliție oficială între Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat. Iată de ce, există diverse discuțiile despre o nouă configurare politică de guvernare la Chișinău.

Deputatul PD Vasile Bârca și deputatul PPDA Arina Spătaru au fost întrebați, în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, dacă cele două formațiuni pe care le reprezintă examinează ideea de a se așeza la masa de negocieri în vederea formării unei alianțe de guvernământ. În context, Arina Spătaru a menționat că politicienii de le la Chișinău trebuie să se învețe să facă compromisuri.

”Ceea ce am învățat eu de la deputații din alte țări, acolo unde lumea trăiește mai bine, este că politicul este arta compromisului și este foarte important să ne învățăm să facem compromisuri”, a declarat Spătaru.

Deputatul PD Vasile Bîtca susține că, la ora actuală, formațiunea pe care o reprezintă susține un Guvern în frunte cu Ion Chicu, iar democrații nu au motive deocamdată să dea jos acest Executiv.

O nouă coaliţie în Parlament? Cine ar putea determina apariţia acesteia>>>

”Noi acum suntem în situația în care am dat un vot de încredere a acestui Guvern. Haideți să vedem cum se comportă acest Guvern. Deocamdată, nu avem propuneri nici dintr-o parte și nici din alta de a veni la guvernare, dar într-adevăr, pentru cetățeni politicienii trebuie să facă și compromisuri”, a declarat deputatul PD Vasile Bîtca.

Amintim că Partidul Democrat a susținut Guvernul Chicu, menționând însă că nu se vor implica în actual de Guvernare.

Tematic

Când vor avea loc schimbări pe scena politică din Chișinău
Tagurile:
alianță, formare, discuții, PPDA, PD


Știrile Zilei