03:41 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72

Expoziție consacrată regretatului poet Grigore Vieru

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
11810

Biblioteca Națională organizează un șir de activități dedicate regretatului poet Grigore Vieru, care ar fi împlinit în data de 14 februarie curent 85 de ani de la naștere.

În Capitală se desfășoară Expoziția "GRIGORE VIERU – POETUL SECOLULUI GRĂBIT", prilejuită de aniversarea a 85 de ani de la nașterea poetului. Evenimentul este organizată de Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Direcția generală a Arhivei Naționale.

Expoziția cuprinde circa 150 de documente din colecțiile Bibliotecii Naționale, documente personale, manuscrise, fotografii din colecțiile Agenției Naționale a Arhivelor, care ilustrează viața și opera celui mai citit poet contemporan.

"Expoziția cuprinde mai multe compartimente: literatură destinată copiilor, tinerilor și maturilor, muzică pe discuri de vinil scrisă pe versurile lui Vieru. Vizitatorii vor fi ghidați de bibliotecarii noștri", a declarat pentru Sputnik Moldova directoarea Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei.

Expoziția a fost inaugurată pe 13 februarie și va fi deschisă până pe 31 martie 2020. Accesul este gratuit pentru toți doritorii.

Amintim că în data de 16 ianuarie 2009, Grigore Vieru a suferit un grav accident rutier și a fost internat la Spitalul de Urgență din Chișinău. Poetul a încetat din viață în data de 18 ianuarie, la două zile după accident, în urma unui stop cardiac.

Regretatul poet a fost înmormântat pe 20 ianuarie la Cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Versurile lui Vieru, în italiană: Prima carte, lansată la Chișinău
Tagurile:
Grigore Vieru, carte, bibliotecă, expoziție


Știrile Zilei