02:58 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72

Unsprezece ani fără poetul Grigore Vieru: Anastasia Lazariuc face dezvăluiri emoționante

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
29030

În cadrul unui interviu telefonic acordat pentru Sputnik Moldova, distinsa interpretă Anastasia Lazariuc a depănat amintiri din anii petrecuți alături de regretatul poet Grigore Vieru, cel care prin versurile sale i-a marcat viața și cariera muzicală.

Anastasia Lazariuc a avut o relație de colaborare și prietenie foarte strânsă cu marele poet Grigore Vieru. Artista are în repertoriu mai multe cântece pe versurile regretatului poet. Fiecare piesă este specială pentru ea și i-a lăsat amprente adânci în suflet.

"Una dintre piesele mele de referință este "Merg pe pământ Și sunt ca vioara". Mă consider o norocoasă că am în repertoriu această minunată piesă și pentru faptul că l-am cunoscut pe marele poet", a spus ea.

În memoria interpretei, Grigore Vieru a rămas o personalitate delicată și subtilă "doar privirea lui și faptul că venea cu versuri scrise pe foaie mă făcea să am emoții". Își amintește cu nostalgie când regretatul poet asista la imprimarea pieselor sale, iar prezența și privirea lui îi oferea o inspirație deosebită.

"Îmi lipsește foarte mult astăzi prezența sa, dar îi mulțumesc pentru tot ce mi-a oferit. Nea Gri - așa cum îi spuneam noi - va rămâne mereu în inimile noastre", a spus Lazariuc.

Întrebată ce i-ar spune dacă l-ar mai vedea o dată în fața sa pe marele poet, interpreta a răspuns cu vocea cuprinsă de emoții:

"Nu i-aș spune nimic, pur și simplu l-ași îmbrățișa așa cum o făceam de fiecare dată. Grigore Vieru trăia din dragostea oamenilor și nu avea nevoie de cuvinte pompoase. Citea oamenii din priviri", a punctat interpreta.

Regretatul poet Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi 85 de ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Expoziție consacrată regretatului poet Grigore Vieru
Tagurile:
poezie, versuri, Grigore Vieru, Anastasia Lazariuc


Știrile Zilei