10:05 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64

Serviciul 112: Oamenii sună panicați, având suspiciuni că ar fi contaminați cu coronavirus

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
88522

Media apelurilor de urgență la Serviciul 112 nu a crescut semnificativ de când a fost anunțat primul caz de contaminare cu noul virus COVID-19. Acest lucru l-a declarat specialistul în relațiile publice la Serviciul Național Unic de Urgență 112, Ana Carpovici.

Serviciul 112: Oamenii sună panicați, având suspiciuni că suferă de coronavirus

Într-un interviu acordat pentru Spuntik, Ana Carpovici a afirmat că media apelurilor de urgență pe care le recepționează operatorii de la 112 este una obișnuită. Potrivit datelor oficiale, cel mai des oamenii sună la 112 pentru a solicita ajutor medical. Pe locul doi este solicitarea ajutorului Poliției, iar pe trei - al salvatorilor.

Spot informațioanal despre virusul de tip nou COVID-19
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

"Operatorii recepționează apelurile, înregistrează informația și o transmit serviciului de ambulanță care, în funcție de situație, alocă echipajul. De exemplu, de miercuri, 11 martie, ora 16:00, și până joi, 12 martie, ora 8:00, au fost înregistrate peste 1600 de apeluri în care oamenii au solicitat ajutorul medicilor. Dintre acestea, în 158 de cazuri oamenii au menționat că au tuse, febră etc.", a subliniat Carpovici.

Totuși, specialistul a remarcat că în ultima săptămână există o doză de panică în rândul apelanților. Ținând cont de situația care a fost provocată de noul coronavirus, oamenii care sună la 112 sunt rugați să descrie în detalii simptomele pe care le au.

"De ieri seara până azi dimineața am primit 18 apeluri în care persoanele au anunțat faptul că au suspecții de coronavirus. Operatorii acordă o serie de întrebări obligatorii pentru a transmite o informație cât se poate de veridică echipajelor de ambulanță", a precizat ea.

Carpovici a îndemnat cetățenii să sune imediat medicul de familie dacă au febră sau tuse sau să apeleze la 112, în special, dacă s-au întors din China sau zonele aflate în carantină din Europa.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Încă un caz de coronavirus: Președintele Dodon - suntem pregătiți pentru toate scenariile
Ultima oră: O mamă cu copil, suspecți de coronavirus, au fugit din spital - Detalii
Tagurile:
ambulanță, Serviciul 112, coronavirus

Știrile Zilei