09:31 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64

Curiozități despre renumita piesă "Femeia pe care o iubesc": Ian Raiburg face dezvăluiri

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
31420

Cine nu cunoaște renumita piesă "Femeia pe care o iubesc"?  Cu siguranță, cel puțin măcar o dată în viață ați auzit această frumoasă melodie. Iată ce detalii curioase ne-a mărturisit compozitorului Ian Raiburg despre renumita sa creație.

Curiozități despre renumita piesă "Femeia pe care o iubesc": Ian Raiburg face dezvăluiri

Piesa "Femeia pe care o iubesc", cunoscută de către publicul larg precum și "Sărut, femeie, mâna ta" este o creație cunoscută din repertoriul îndrăgitului compozitor Ian Raiburg.

În cadrul emisiunii "Intersecții" de la Sputnik Moldova, artistul a mărturisit că a scris versurile și muzica acestei piese în doar 15 minute.

"Melodia și versurile trebuie să fie un cuplu. Uneori poezia este frumoasă, dar nu se leagă cu muzica. Cel mai important este să fie accentul pe refren. Adesea oamenii rețin acele cuvinte", a spus compozitorul.

În cadrul aceleiași emisiuni,  artistul a dezvăluit că, uneori, se trezește noaptea și își înșiră gândurile pe foaie.

"Pot să mă trezesc și la 3 noaptea cu o melodie în cap. Îmi fac notițe, pentru că mă tem să nu le uit până dimineață", a povestit interpretul.

Ian Raiburg a scris pe parcursul carierei sale sute de cântece pentru interpreții din țară, dar și de peste hotare. Compozitorul a lansat o serie de cântece în interpretarea lui Ion Suruceanu, Nadejda Cepraga, Anastasia Lazariuc, Olga Ciolacu și a altor artiști renumiți. De asemenea, interpretul a lansat mai multe CD-uri cu cântece de autor în interpretare proprie, multe dintre ele devenind șlagăre.

Compozitorului i-au fost conferite mai multe titluri onorifice precum cel de "Maestru în Artă al Republicii Moldova", "Om emerit" ș.a..

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tagurile:
interpret, melodie, femeie

Știrile Zilei