19:50 24 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.19
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.35
  • UAH0.62

Diana Crudu: Ce trebuie să facă autoritățile pentru a sprijini agricultorii din Moldova

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
20310

Producătorul Diana Crudu consideră că, de rând cu celelalte sectoare economice afectate de pandemia COVID-19, domeniul agricol are nevoie de resurse mai consistente din partea autorităților care ar trebui să ofere un suport concret acestui sector.

Diana Crudu: Soluții în vederea sprijinirii agricultorilor din Moldova

Diana Crudu susține că "lucrurile nu sunt deloc roz în domeniul agriculturii". Criza provocată de pandemie a afectat grav sectorul, iar în această situație guvernarea trebuie să întreprindă niște măsuri urgente pentru a ajuta producătorii locali. Autoare a mai multor inițiative de dezvoltare, Diana a menționat că în prezent în Republica Moldova sunt multe depozite cu fructe: struguri și mere, iar producătorii locali livrează marfa la un preț foarte mic.

"Pentru stimularea consumului intern, cei care conduc domeniul ar trebui să le prezinte cel puțin rețelelor de magazine lista tuturor depozitelor, pentru că producătorii merg cu lădițele prin oraș și fac livrări. Strugurii sunt la 10 lei, iar merele – la 9 lei", a spus ea.

De asemenea, Diana Crudu susține că este necesară crearea unei platforme online, unde să fie incluși toți producătorii locali, pentru a facilita conexiunea acestora cu autoritățile și consumatorii.

"Este necesar să digitalizăm agricultura. Nu mai putem opera ca în secolul 19. Probabil, această situație de criză a demonstrat cât de important este să învățăm să lucrăm online", a menționat Diana Crudu.

Totodată, Diana Crudu este de părere că pentru a susține producătorii locali este necesar, prin intermediul legislației, să fie stimulat consumul de fructe autohtone în grădinițe și școli. În Moldova, agricultura a fost declarată un domeniu strategic, iar statul este obligat să asigure cu măsuri de protecție acest sector prin aplicarea unor bariere la importul de produse agricole.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tematic

Ministerul Agriculturii: Proprietarii de sere sunt cei mai afectați de COVID-19
Tagurile:
pandemie, producători, criză, agricultură

Știrile Zilei