10:43 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65

Deputat: Dacă nu găsim soluții azi, mâine rezervele nu ne vor trebui – situația e critică

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
116521

După ce pe bursele internaționale au scăzut prețul la petrol, efectul se face simțit și în Republica Moldova.

Deputat: Dacă nu găsim soluții azi, mâine rezervele nu ne vor trebui – situația e critică

Deputatul independent Alexandru Oleinic spune că agricultorii se află într-o situație destul de dificilă în contextul declarării stării de urgență în Republica Moldova, dar și din motiv că acest an se anunță a fi unul secetos. Mai mult, din cauza epidemiei de coronavirus și exportul ar putea fi afectat. Totuși, o veste bună pentru fermieri este scăderea semnificativă a prețului la petrol, adaugă Alexandru Oleinic.

”Acum, prețul la motorină a scăzut cu cinci-șase lei și este un plus mare pentru agricultori, însă motorina ocupă maxim cinci procente din volumul de cheltuieli al fermierilor. Trebuie să fie efectuată o analiză și niște calcule foarte serioase pentru a vedea unde ajungem dacă nu intervenim”, spune Alexandru Oleinic.

Din acest motiv, deputatul independent Alexandru Oleinic spune că autoritățile statului ar trebui să depună efort pentru a veni cu alte măsuri salvatoare nu doar în domeniul agrar, ci și în alte sfere. Iar dacă nu se va interveni prompt, atunci nici rezervele nu ne vor mai trebui.

”Eu nu vreau să dau rețete concrete de unde să luăm bani, însă eu sunt convins că în Republica Moldova sunt resurse suficiente pentru a face față la orice criză. În situația dată, nu trebuie de analizat ce va fi cu banii din unele sau alte rezerve, ci trebuie să ieșim dintr-o situație foarte critică. Dacă nu găsim soluții azi, nici rezervele nu ne vor mai trebui”, a declarat Alexandru Oleinic în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Deputatul este de părere că statul ar trebui să ofere un suport concret acestui domeniu care constituie 40% din bugetul național, dacă se ia în calcul tot lanțul tehnologic.

Tematic

Deputat: Are sau nu Guvernul o viziune de a sprijini agricultura pe timp de criză
Tagurile:
Alexandru Oleinic, COVID-19


Știrile Zilei