10:42 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65

Doctor în medicină: Oamenii își vor schimba atitudinea față de sănătate

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
134 0 0

În fiecare an, în data de 7 aprilie este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii, dar niciodată până acum această zi nu a avut o semnificație atât de importantă, pentru că majoritatea oamenilor nu conștientizau necesitatea menținerii stării de bine.

Doctor în medicină: Oamenii își vor schimba viziunea față de sănătate

Astăzi mai mult ca oricând, din cauza situației provocate de COVID-19, oamenii de pe întreg globul pământesc conștientizează adevărata valoare a sănătății, dar și importanța lucrătorilor medicali, care stau mereu de veghe pentru sănătatea noastră.

"Mulți oameni își vor schimba viziunea față de sănătate, iar aceasta va deveni o prioritate. Acum ca niciodată înțelegem cât de important este un mod de viață sănătos și impactul omului asupra naturii", a declarat pentru Sputnik doctorul în medicină Luminița Suveică.

În această perioadă de criză, când majoritatea oamenilor stau izolați, doctorul în medicină a venit cu câteva recomandări esențiale privind modul de viață ce trebuie adaptat la noile condiții.

"Acum trăim o perioadă complicată și fiecare ar trebui să-și adapteze regimul de viață: să facă diverse activități, să facă acasă gimnastica de dimineață pentru a combate starea de anxietate, stresul și panica. Să-și antreneze mintea: să citească cărți bune și să gândească pozitiv. Este important să consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete", a subliniat Luminița Suveică.

În acest an, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca Ziua Mondială a Sănătății să fie dedicată asistenților medicali și moașelor pentru a accentua rolul lor în realizarea actului medical, dar și a tuturor celor care stau la straja sănătății. Pentru prima dată, Ziua Mondială a Sănătății a fost marcată pe 7 aprilie 1948.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Tagurile:
medici, epidemie, sănătate


Știrile Zilei