13:30 19 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR20.87
  • USD17.30
  • RUB0.23
  • RON4.28
  • UAH0.61

Cât de mare este riscul să te infectezi de COVID -19 în stradă sau magazin?

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1242)
92420

Discuțiile vizavi de modalitățile de contaminare cu noul tip de coronavirus sunt diverse, iar dacă credem internetului, atunci mergem departe pe făgașul conspirației și interpretărilor.

Cât de mare este riscul să te infectezi de COVID -19 în stradă sau magazin?

Informațiile din surse oficiale sunt cele mai credibile și nu trebuie ignorate, iată de ce l-am întrebat pe secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Constantin Rîmiș cât de mare este probabilitatea să ne infectăm cu noul tip de coronavirus în magazin, în stradă sau în alte spații închise. Iată ce a declarat oficialul în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

”Contactul cu o persoană, la un metru, conform instrucțiunilor, nu trebuie să aibă loc mai mult de 15 minute. Însă, dacă mergi la magazin, ori mergi pe stradă și cineva a tușit sau a strănutat la distanța de un metru, atunci riscul să te infectezi e minim, dar nu este exclus”, a declarat secretarul de stat de la MSMPS Constantin Rîmiș.

Totodată, Constantin Rîmiș a menționat că este important ca lumea să stea în casă pentru a evita răspândirea virusului. Mai mult decât atât, potrivit estimărilor specialiștilor, următoarele două săptămâni sunt critice și decisive, iar virusul nu alege, sunt pasibili de a fi infectați inclusiv și tinerii, doar că persoanele în etate sunt mai vulnerabile.

”Cel mai sigur loc, la ora actuală, este casa noastră. Virusul poate să atace pe oricine, indiferent de vârstă”, spune Constan Rîmiș.

Menționăm că, la ora actuală, cifra persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus a trecut de 1000 de persoane, iar pentru a evita răspândirea virusului, autoritățile au anunțat o vacanță pentru persoanele din sfera bugetară de două săptămâni.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1242)

Tematic

Farmacistă: Pastilele despre care se scria în presă că tratează COVID-19 se vindeau masiv
Retrospectiva COVID-19 în Moldova - o lună de zile de la declanșarea epidemiei
Tagurile:
coronavirus, COVID-19

Știrile Zilei