22:58 02 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65

9 mai – dispersare și consens – ce mesaj ar trebui să transmită autoritățile

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
75 de ani de la Marea Victorie (58)
87 0 0

Ziua de 9 mai și semnificația istorică a acesteia a fost mereu un prilej pentru politicieni să vină cu mesaje contradictorii și chiar să se acuze.

9 mai – dispersare și consens – ce mesaj ar trebui să transmită autoritățile

La ora actuală, în Parlamnetul Republicii Moldova este creată o coaliție între PSRM și PDM, formațiuni cu viziuni geopolitice diferite. Iată de ce, mulți se întrebau care va fi mesajul unitar al coaliției de guvernare. Directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice din Republica Moldova, Victor Juc, susține că în Republica Molodva sunt niște realități pe care se speculează, însă crede că există loc pentru toți.

”Există loc pentru toți, și pentru cei care vor să marcheze ziua Europeni, și pentru cei care vor să celebreze ziua de 9 mai. Eu am venit și cu un plan la un moment dat. De dimineață se adună cei care consideră că mai imprtnat e commorarea victimelor din Al Doilea Război Mondial, iar după amiază cei care celebrează Ziua Europei. Aceasta este o dispersare, dar care este și un consens.

De altfel, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a venit deja cu un mesaj pentru ambele tabere. Și pentru cei care marchează ziua Europei, dar și pentru oamenii care vor marca ziua Europei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (58)

Tematic

Șoigu a vorbit despre acțiunile care vor avea loc în Rusia pe 9 mai
Tagurile:
Ziua Europei, Ziua Victoriei, 9 mai


Știrile Zilei