00:35 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66

Director de liceu din Capitală, despre decizia de anulare a examenelor de Bacalaureat

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
363 0 0

Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a propus anularea examenelor de Bacalaureat din acest an. Guvernul a dat undă verde inițiativei. Pentru ca testarea națională să fie anulată, documentul propus de Minister trebuie să treacă și de Parlament.

Director de liceu din Capitală, despre decizia de anulare a examenelor de Bacalaureat

Directorul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Capitală, Nelly Berezovschi, salută decizia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de anulare a examenelor de Bacalaureat din acest an. Managerul instituției spune că prin această decizie Ministerul a dat dovadă de responsabilitate față de sănătatea elevilor și a profesorilor, ceea ce este foarte important astăzi, când Moldova, la fel ca și alte țări, luptă cu virusul COVID-19.

„Decizia Ministerului este o motivare atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Noi salutăm această decizie care vine în protejarea sănătății atât a elevilor, cât și a profesorilor”, a declarat directorul Liceului Teoretic Mihai Viteazul din Chișinău, Nelly Berezovschi, pentru Sputnik Moldova.

Nelly Berezovschi spune că Liceul pe care îl conduce are capacitatea de a organiza examenele de Bacalaureat astfel încât să fie respectată distanța socială, dar și celelalte măsuri necesare pentru prevenirea virusului, managerul instituției nu vede însă cum elevii și profesorii pot fi aduși în siguranță la examene, în condițiile în care nu toți sunt din sectorul în care se află instituția, la fel cum nici nu toți dispun de automobil propriu.

„Noi avem 68 de absolvenți ai clasei a XII-a. Noi dispunem de spațiul necesar pentru organizarea examenelor, i-am fi așezat chiar și câte doi elevi într-o clasă, dar problema este alta. Cum îi aducem pe acești elevi la examen, având în vedere că nu fiecare are posibilitatea să vină cu un automobil individual? Plus că elevii vin din diferite sectoare, din diferite localități. De unde știm noi cu cine interacționează pe drum? La fel, cum îi aducem pe profesori și întreg personalul auxiliar, în condițiile în care nu toți dispun de automobil propriu?”, se întreabă Nelly Berezovschi.

Potrivit informațiilor prezentate de ministrul Educației, la examenul de Bacalaureat din acest an sunt înscriși 17459 de candidați.

Tematic

Ministrul Educației a discutat cu liceenii: Cum va fi susținut BAC-ul în acest an
Examenul de Bacalaureat din acest ar putea fi anulat
Guvernul a aprobat proiectul de lege care anulează examenele de bacalaureat
Zece din oficiu la examenul de bacalaureat: Cine sunt norocoșii
Tagurile:
Ministerul Educaței, examen, elevi, BAC


Știrile Zilei