08:56 20 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.00
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60

Careu online: Cum vor marca ultimul sunet de clopoțel elevii unui liceu din orașul Soroca

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
46610

Un altfel de careu dedicat ultimului sunet va avea loc astăzi la Liceul Teoretic "Constantin Stere" din orașul Soroca. Evenimentul va fi marcat LIVE, chiar în curtea instituției de învățământ, cu începere la ora 12:00.

Un careu online: Cum vor petrece ultimul sunet elevii unui liceu din orașul Soroca

În premieruă, ultimul sunet va răsuna online la Liceul Teoretic "Constantin Stere" din orașul Soroca. Administrația instituției, elevii, profesorii și părinții au pregătit un program special cu prilejul sărbătorii. Aceștia au păstrat tradiția, adaptând-o circumstanțelor. Dacă anterior în această zi curtea școlii era neîncăpătoare, astăzi elevii își vor lua rămas bun de la școală online.

În cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova, directorul liceului, Vasile Baș, a remarcat faptul că în această zi la careu se vor alinia doar câțiva profesori îmbrăcați în haine naționale, care, respectând distanța socială, vor transmite mesaje de felicitare chiar din curtea școlii.

"Vom face o sărbătoare LIVE. Vom avea doi prezentatori, câteva discursuri și un program artistic prezentat de câțiva copilași ce vor interpreta pe pragul liceului melodii binecunoscute. De asemenea, părinții și absolvenții au pregătit câteva secvențe video, care la fel sunt incluse în program și vor putea fi vizionate online. Am hotărât să organizăm sărbătoarea chiar pe 31 mai, duminică, atunci când toți sunt acasă", a spus directorul instituției.

Vasile Baș susține că atât profesorii, cât și elevii au acumulat o vastă experiență de a interacționa online cu ajutorul tehnologiilor informaționale. Mai mult, chiar și pe parcursul vacanței de vară, profesorii și elevii vor putea desfășura diverse activități interactive pe Internet.

În prezent, la Liceului Teoretic "Constantin Stere" își fac studiile 1298 de elevi. Din data de 21 mai a început înmatricularea online a elevilor în clasa I, iar până în prezent au fost înregistrați 83 de copii.

De menționat este că în acest an școlile și grădinițele din țară au fost închise la începutul lunii martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Mesajul primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, în ultima zi de școală
Tagurile:
online, careu, liceu, ultimul sunet

Știrile Zilei