14:23 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63

Chicu spune ce se va întâmpla după abrogarea Legii cetățeniei prin investiții de Parlament

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
287 0 0

Premierul Chicu nu exclude faptul că după abrogarea de către Parlament a legii privind acordarea cetățeniei prin investiții ar putea să urmeze o dispută în instanță între autorități și compania care a gestionat acest program, iar prejudiciul ar fi de milioane de euro.

Ion Chicu spune ce se întâmplă după ce Parlamentul abrogă legea cetățeniei prin investiții

Ion Chicu a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre scenariul care ar urma să se întâmple după ce Parlamentul a abrogat Legea privind acordarea cetățeniei prin investiții. Potrivit lui, calculele Ministerului Economiei nu sunt deloc optimiste.

Premierul mai spune că, odată cu abrogarea legii respective, se încheie partea formală a lucrurilor, după aceasta am putea să asistăm la o dispută în instanță, iar prejudiciile s-ar cifra la câteva milioane de euro.

„S-a insistat pe abrogarea acestei legi, noi suntem de acord pentru că ea ne crea neplăceri și dureri de cap. Însă avem o constrângere, că nu știm cât ne va costa anularea acestei legi. Acolo este un contract încheiat între Guvern și o companie din Emiratele Arabe Unite. Pot urma diverse dispute în instanțe sau arbitraje internaționale. Deci nu știm cât o să ne coste anularea acestei legi, sunt niște estimări pe care Ministerul Economiei le face. În cazul în care compania se va adresa în judecată, doar instanța va aprecia prejudiciul privind venitul ratat, nimeni nu poate să spună cât va fi - 4,8 sau 25 de milioane. Noi am mers pe aceeași formulă ca și alte state, care au avut asemenea legi”, a precizat Ion Chicu.

Legea cetățeniei prin investiții a fost abrogată de Parlament - Detalii>>>

Potrivit experților, de pe urma aplicării Legii privind cetățenia prin investiții statul a primit 550 de mii de euro, adică zece milioane de lei.

Tematic

Discuții aprinse în Parlament asupra moratoriului la acordarea cetățeniei prin investiții
Cetățenia prin investiții: Numele deținătorilor ar putea fi făcute publice
Tagurile:
Legea cetățeniei, Investiţii


Știrile Zilei