20:27 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63

Moldova are nevoie de bani: Pușcuța spune când va semna Guvernul un nou program cu FMI

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
150 0 0

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, spune că Moldova ar putea avea în luna septembrie un nou program de țară cu FMI, cu condiția că nu va fi o destabilizare politică.

Ministrul Sergiu Pușcuța a declarat pentru Sputnik Moldova că experții FMI au finalizat exercițiul de evaluare a activității BNM, iar la începutul lunii iulie va fi dat startul negocierilor pentru următorul program cu FMI. La această etapă, spune ministrul, au loc discuții preliminare care, în opinia lui, sunt constructive și pragmatice.

„Suntem la etapa unui schimb de păreri despre viziunea noastră privind viitorul program cu FMI. Ei deja au finalizat exercițiul de evaluare preventivă a BNM, este așa o condiție pentru agrearea unui program de țară. La începutul lunii iulie, am fost anunțați preventiv, va fi dat startul negocierilor formale pentru viitorul program. În cazul în care reușim să evităm anumite cataclisme politice, vom continua aceste tratative cu FMI. Avem planificat ca la finele lunii septembrie să semnăm un program de colaborare pe trei ani cu FMI ”, a precizat Sergiu Pușcuța.

Premierul Ion Chicu a declarat anterior că Guvernul își dorește un nou program cu FMI pentru a beneficia de banii care pot să vină din exterior, inclusiv pentru suportul la promovarea reformelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Pușcuța: Ce se va întâmpla cu veniturile la buget și economia în următoarele luni
Ministrul Pușcuța, despre soarta proiectelor de infrastructură pe timp de criză
Tagurile:
Acord, Discuţii cu FMI


Știrile Zilei