14:41 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64

Dron: Din 23 iunie Parlamentul nu poate fi dizolvat, iată de ce

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (213)
14010

Avocatul Ion Dron consideră că Parlamentul nu va fi dizolvat până la prezidențiale, pentru că din 23 iunie a început să aibă efect juridic norma constituțională potrivit căreia Legislativul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni de mandat al președintelui.

Dron: Din 23 iunie Parlamentul nu poate fi dizolvat, iar Guvernul își continuă activitaea

Ion Dron spune că la ora actuală nu există premise ca Parlamentul să fie dizolvat și nici circumstanțe politice ca Guvernul să fie demis sau să plece în demisie. Avocatul consideră că din punct de vedere juridic acest Parlament nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni al mandatului președintelui, iar acest termen a început din data de 23 iunie.

„Parlamentul poate să nu adopte hotărâri, legi, deputații să nu vină la lucru, oricum el nu poate fi dizolvat. Întrebarea este de ce îi plătim? De ce suportăm întreținerea de mentenanța a acestei clădiri. Prin urmare, Parlamentul nu poate fi dizolvat, iar noi vom aștepta alegerile prezidențiale, pentru că după ele vor urma alte acțiuni, vor fi sau nu alegeri parlamentare anticipate”, a punctat Ion Dron.

Avocatul a vorbit și despre demisia Guvernului unde a spus că astăzi nu există premise juridice de a demite acest Guvern, iar dorința cuiva de a veni cât mai repede la putere prin căi mai puțin ortodoxe este cu totul altceva.

„Ce ține de Guvern, vreau să vă zic că, deocamdată, nu există premise juridice de a demite acest Executiv, nu există o moțiune de neîncredere depusă, privind politicile acestui Guvern. Prin urmare noi nu putem discuta chestiunea privind demisia Guvernului, cu atât mai mult că și premierul a declarat, la voi în studio, că nu pleacă, este o persoană responsabilă și vrea să-și ducă mandatul până la capăt. Nu văd de unde ar apărea circumstanțe ca acest Guvern  să fie demis sau să plece în demisie. Dorințele cuiva de a veni cât mai repede la putere prin căi mai puțin ortodoxe este cu totul altceva”, a concluzionat Ion Dron

Potrivit Constituției, Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui Republicii Moldova, şi nici în timpul stării de urgenţă, de asediu sau de război.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (213)

Tematic

Câte zile mai are Guvernului Chicu: Iată ce spune Alexandru Oleinic
Tagurile:
Constituția RM, Dizolvarea Parlamentului


Știrile Zilei