17:38 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61

Cum se pregătesc instituțiile de învățământ de noul an de studii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
126 0 0

În cadrul emisiunii "Obiectiv" directoarea Liceului serar Nr.1 din Capitală, Nina Cojocari, a vorbit despre posibilele măsuri care ar putea fi impuse în cadrul instituțiilor de învățământ din țară din data de 1 septembrie curent.

Cum se pregătesc instituțiile de învățământ de noul an de studii

Instituțiile de învățământ din țară se pregătesc să primească elevii în noul an de studii 2020-2021. Nina Cojocari a menționat că echipa managerială din cadrul instituției pe care o reprezintă s-a gândit deja la câteva reguli pe care ar trebui să le urmeze cei care vor păși pragul liceului seral.

"Toate auditoriile vor avea acces la Internet, vor fi calculatoare staționare și notebook-uri. În fiecare clasă vor fi dezinfectanți, vom amenaja mesele la distanță. Am făcut și un contract de achiziționare de covorașe și dezinfectanți pe care-i vom pune la toate ușile de intrare și ieșire, Urmează să procurăm temrometre și să aprovizionăm punctul medical cu medicamente, conform instrucțiunilor necesar", a remarcat Nina Cojocari.

De menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării elaborează un document cu privire la regulile pe care vor trebui să le respecte elevii și cadrele didactice pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În prezent, ministerul de resort se află la etapa consultărilor cu reprezentanții instituțiilor de învățământ pentru a efectua un plan de acțiuni în acest sens.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Ministerul Educaței, liceu seral


Știrile Zilei