03:16 04 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.96
  • USD17.28
  • RUB0.23
  • RON4.30
  • UAH0.61

Groppa: COVID-19 a schimbat în totalitate abordările medicilor

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1166)
256 0 0

Accidentul vascular cerebral continuă să facă mii de victime în Republica Moldova. Cum face față sistemul medical acestei boli și în ce măsură COVID-19 a complicat situația bolnavilor?

Groppa: COVID-19 a schimbat în totalitate abordările medicilor

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", academicianul Stanislav Groppa a subliniat că toți pacienții care au suferit un atac vascular cerebral beneficiază de un tratament modern, chiar și în condiții de pandemie.

Potrivit lui, în Republica Moldova au fost înregistrate când persoana care a suferit un accident vascular cerebral era infectat concomitent și cu COVID-19. Acestea sunt niște situații excepționale, ce necesită în afară de competență, o măiestrie foarte înaltă a medicilor, susține academicianul.

"Pacientul care este adus cu accident vascular necesită să fie abordat prin strategia de trombectomie într-o perioadă de timp 4-5 ore, însă tetele existente în Moldova permit de a cunoaște dacă pacientul este infectat cu COVID peste 12 ore. Astfel, în perioada acută abordăm pacientul într-un tratament nediferențiat. Este necesară o exigență foarte serioasă a părților implicate în proces", a remarcat Stanislav Groppa.

Academicianul a mai remarcat că virusul care bântuie întreaga lume a schimbat completamente abordările, strategiile și tacticile medicilor, în special tratamentele de urgență. Fiecare pacient internat înseamnă un risc deosebit pentru medici, care riscă cu propria viață pentru a trata fiecare persoană.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1166)
Tagurile:
COVID-19, accident vascular cerebral

Știrile Zilei