14:37 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65

Cum comentează Pavel Midrigan demisia Guvernului

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
140 0 0

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", politologul Pavel Midrigan a comentat demisia Guvernului în contextul situației grave din domeniul sănătății și economiei.

Cum comentează Pavel Midrigan demisia Guvernului

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, politologul Pavel Midrigan a remarcat faptul că decizia Cabinetului de Miniștri, condus de Ion Chicu, de a demisiona a fost una previzibilă, în contextul în care toate nereușitele au fost puse pe umerii Executivului.

"Miniștrii sunt oameni vii și când te bârfește atât, la un moment dat, se acumulează această energie, te pune în ungher și te face cel mai mare vinovat. Din punct de vedere uman, îi înțeleg pe aceși miniștri, care au ajuns ca niște "țapi ispășitori". Nu exclud că această decizie a fost laută în urma negativismului promovat în societate", a subliniat Pavel Midrigan.

Totodată, politologul a menționat că această decizie a fost cumva evidentă în contextul alegerii unui alt președinte.

"Guvernul a avut totuși o susținere politică. Acum aceștia s-au gândit - luați volanul și dirijați, vom vedea cum vă veți descurca voi. De la promisiuni până la activități reale este o cale lungă", a conchis politologul.

Amintim că Cabinetul de Miniștri, condus de Ion Chicu, și-a dat demisia pe 23 decembrie curent, în ultima zi a mandatului președintelui Igor Dodon. Potrivit Constituției Republicii Moldova, președintele țării trebuie să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare, după care să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Guvern

Știrile Zilei