15:04 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65

Politolog, despre un Guvern interimar și alegeri parlamentare anticipate

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
212 0 0

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", politologul Roman Mihăeș a fost întrebat: ce ar fi mai convenabil pentru Republica Moldova în contextul situației actuale - un guvern de tranziție sau alegeri parlamentare anticipate? Iată ce a răspuns interlocutorul.

Politolog, despre un Guvern interimar și alegeri parlamentare anticipate

Reieșind din situația actuală a țării noastre care este în plină criza pandemică și economică, asigurarea unui Guvern interimar este foarte riscantă, în special, pentru o perioadă îndelungată de timp, susține Roman Mihăeș. Republica Moldova are nevoie de un Guvern funcțional, ce va putea soluționa problemele cetățenilor.

"Guvernul interimar nu va putea îndeplini eficient atribuțiile, iar soluția ar fi numirea unui nou Guvern care să gestioneze treburile publice până la alegerile parlamentare anticipate. Să fie numit un Guvern care să demisioneze timp de o săptămână sau două, dar să fie funcțional", a remarcat Roman Mihăeș.

Politologul este de părerea că țara noastră are nevoie de alegeri parlamentare anticipate, întrucât majoritatea Parlamemtului nu este capabilă să gestioneze problemele țării.

Cum ar putea schimba un nou Parlament situația din țară aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Știrile Zilei