13:07 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66

Proiect pentru susținerea copiilor din centrele de plasament

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
49 0 0

Asociația Obștească "Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie "PRODOCS" a lansat un proiect destinat copiilor aflați în situații vulnerabile din centrele de plasament din țară. Detalii am aflat de la președintele Asociației, Cristina Cușchevici.

Proiect pentru susținerea copiilor din centrele de plasament

"Incluziunea socio - şcolară a copiilor din centrele de plasament: de la Vulnerabilitate la Incluziune" este proiectul ce ajută copiii aflați în situații vulnerabile din centrele de plasament să se integreze mai ușor în societate și în procesul de studiere în cadrul instituțiilor de învățământ.

"Nu încercăm să creăm ceva nou, ci doar să oferim suport profesorilor din școli pentru a înțelege și a aplica metode corecte pentru acești copii, care au dificultăți de comportament și comunicare cu semenii săi. Din școală de fapt începe aceste proces de integrare", a declarat pentru Sputnik Cristina Cușchevici.

Potrivit interlocutoarei, proiectul prevede activități de suport școlar pentru copii din centrele de plasament, activități de sensibilizare pentru copii, colegii lor și părinții acestora, activități orientate pentru părinții și familiile extinse ale copiilor din centrele de plasament, sesiuni de instruiri pentru cadrele didactice, colectivul centrelor de plasament, precum și sesiuni de mentorat pentru autoritățile locale.

Proiectul urmează a fi implementat pentru o perioadă mai îndelungată de timp și se va desfășura în șapte centre de plasament temporar pentru copii și zece instituții de învățământ din șase raioane ale țării.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
proiect, centre de plasament

Știrile Zilei