14:54 19 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.46
  • USD17.90
  • RUB0.24
  • RON4.36
  • UAH0.64

Provocările cu care se confruntă copiii cu deficiențe de auz în școală

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
10510

Numărul copiilor cu deficiențe de auz este în creștere, potrivit medicilor. Despre integritatea în școli a persoanelor cu probleme de auz, am aflat de la directoarea executivă a Asociației Copiilor Surzi, Veronica Căpătici.

Provocările cu care se confruntă copiii cu deficiențe de auz în școală

Pe parcursul anului trecut, 20 de copii au primit implanturi cohleare gratuite. În fiecare an însă numărul beneficiarilor este în creștere.

Dacă în domeniul medical necesitățile copiilor cu deficiențe de auz sunt într-o oarecare măsură satisfăcute, atunci în domeniul educațional lucrurile stau altfel. Grădinițele și școlile nu sunt pregătite încă să integreze acești copii, susțin specialiștii.

"Copiii cu deficiențe de auz sunt integrați în școlile generale, însă în mare parte instituțiile duc lipsă de specialiști, cadre didactice cu experiență și echipament corespunzător pentru această categorie de elevi", a declarat pentru Sputnik Veronica Căpătici.

Potrivit ei, lipsa acestor strategii îngreunează procesul de educație a copilului cu deficiență de auz. Cu toate acestea, comparativ cu ceilalți ani, situația este un pic mai favorabilă la acest capitol. Veronica Căpătici susține că integrarea unui copil în procesul educațional este complicată, dar nu este o misiune imposibilă, inclusiv grație ajutorului autorităților și ONG-urilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Persoanele cu deficienţe de auz vor putea învăţa după o nouă metodă
Tagurile:
școală, copii, surzi

Știrile Zilei