10:40 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65

Cum apreciază Partidul Democrat posibilitatea declanșării anticipatelor

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
7010

În timp ce mulți politicieni și reprezentanți ai societății civile speră că noul Parlament va soluționa problemele social-economice, unii deputați consideră că eventualele anticipate nu vor scoate țara din criza politică și economică.

Deputat: Noul Parlament nu va salva situația din țară  

Instituirea unui nou Parlament nu va soluționa problemele politice, economice și sociale. Această convingere a fost exprimată în cadrul emisiunii "ATITUDINI" de cădeputatul Alexandru Jizdan.

Potrivit politicianului, anticipatele nu vor aduce nicio schimbare, ba mai mult, ar putea agrava situația.

"Eu nu prea văd o schimbare în urma eventualelor alegeri anticipate. Cu ce vom îmbunătăți calitatea Parlamentului după anticipate? Și dacă cuiva nu-i place noua componență, atunci provocăm din nou o criză politică până vom ajunge la un numitor comun?", a declarat deputatul.

Alexandru Jizdan s-a referit și la sondajele efectuate cu privire la partidele care au cele mai mari șanse de a accede în viitorul Parlament. Deputatul spune că unii politicieni hrănesc poporul cu iluzii, populisme și promisiuni, însă, în realitate, ajunși în fotoliul de deputat, nu vor aduce nicio schimbare benefică.

"Cei care consideră că vor veni în viitorul Parlament și vor aduce schimbări economice în țară – greșesc amarnic. Cei care nu au lucrat niciodată pentru Executiv sunt cei mai înverșunați critici din țara noastră. Ei nu înțeleg ce înseamnă buget, PIB, criminalitate ș.a. Lucrurile nu sunt atât de simple. Unii politicieni îți doresc să fie în țară mult mai rău decât acuma, dar cine are de suferit?", a remarcat invitatul.

Potrivit ultimelor sondaje, din viitorul Parlament ar putea face parte deputații din patru partide politice: PSRM, PAS, Partidul ȘOR și Partidul Nostru.

 Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce spune Igor Dodon despre alegerile parlamentare anticipate
Tagurile:
criză economică, criză, deputat, alegeri parlamentare anticipate

Știrile Zilei