20:52 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65

A început Postul Paștelui: De ce și cum trebuie să postim?

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
185 0 0

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Preacuvioasa maică stareță Egumena Daniela Mereuță (Maica Daniela) a relatat cum trebuie să ne comportăm în perioada Postului Mare cu noi înșine și față de cei din jur și de ce trebuie să postim.

A început Postul Paștelui: De ce trebuie să postim?

Postul Paștelui este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an. În această perioadă, creștinii urcă de bună voie, cu smerenie și pocăință, treptele care îl apropie de Dumnezeu. Odată cu postul, începe și anevoiosul drum spre mântuire, transformând ispitele în virtuți.

Preacuvioasa maică stareță de la Mănăstirea "Învierea Domnului" de lângă Briceni, Egumena Daniela Mereuță (Maica Daniela), spune că pentru a ne proteja de răul care ia multe chipuri în viața noastră trebuie să postim și să ne rugăm în același timp.

Potrovit ei, în Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin înfrânarea de la alimente de dulce. Mai mult, creștinii trebuie să se înalțe sufletește prin rugăciune însoțite de fapte bune, să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă ca postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

"Postul Mare este o primăvară a sufletului. Sufletul omului ajunge atât de îndurerat uneori încât se aseamănă unui ulcior care a căzut și s-a spart. Creștinul trebuie să reușească să strângă aceste cioburi și să-i ducă măcar o picătură de apă cuiva ca să-i potolească setea", a explicat Maica Daniela.

Potrivit calendarului creștin ortodox, în anul 2021, Postul Paştelui începe pe 15 martie şi se încheie pe 1 mai.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Foto: Cât ne costă produsele de post și ce ne învață preoții să mâncăm
Tagurile:
când începe postul Paștelui în 2021, postul Paștelui

Știrile Zilei