23:20 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65

Midrigan: Ne vom bate încă trei luni pentru a forma o majoritate parlamentară

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
156 0 0

Maia Sandu și PAS susțin că alegerile parlamentare anticipate sunt necesare pentru a curăța Legislativul de hoți. Paradoxul este că majoritatea deputaților catalogați în acest mod revin în noul Parlament, conform sondajelor. Cu cine va negocia PAS și Maia Sandu?

Midrigan: Ne vom bate încă trei luni pentru a forma o majoritate parlamentară

Potrivit politologului Pavel Midrigan, criza politică va continuă și după alegerile parlamentare anticipate, cel puțin încă trei luni. Și asta deoarece PAS nu va deține majoritatea parlamentară, și va fi nevoit să negocieze fie cu PSRM, fie cu Partidul Politic ”Șor”. Ca urmare, șansa de a avea un Guvern funcțional, care să-și asume responsabilitatea pentru soluționarea crizei economice, este minimă.

”Avem nevoie de un Guvern de salvare, care să stabilizeze situația economică. Întrebarea este: îl căutăm acum și așteptăm alegerile sau alegem un nou Legislativ și facem un Guvern funcțional? Problema este că în următorii 20 de ani nici un partid de unul singur nu va forma o majoritate. Ca urmare, după alegeri, politicienii se vor bate între ei încă trei luni. Ei astăzi trebuie să decidă cu cine vor forma o majoritate: va discuta PAS cu PSRM sau cu Partidul Politic ”Șor”. Dacă sunt gata de negocieri cu aceste partide, atunci să meargă la alegeri. Dacă nu – nu are niciun rost”, a opinat Pavel Midrigan.

Guvernul Chicu a demisionat în data de 23 decembrie 2020. De atunci au trecut mai mult de trei luni, timp în care nu s-a reușit învestirea unui nou Guvern. Curtea Constituțională urmează acum să constate circumstanțele constituționale de dizolvare a Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ministrul Nagacevschi a comentat noua sesizare depusă de Maia Sandu la CC
Ultima oră: Maia Sandu insistă pe dizolvarea Parlamentului
Tagurile:
Majoritate, alegeri

Știrile Zilei