20:43 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65

Expert: Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate ar putea să-i surprindă pe unii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
240 0 0

Politologul Veaceslav Berbeca a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre factorii care ar putea influența rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare anticipate. Mai multe detalii aflați în materialul ce urmează.

Expert: Rezultatele de la parlamentare ar putea să-i surprindă pe unii actori politici

Politologul Veaceslav Berbeca spune că alegerile parlamentare anticipate sunt iminente în anul 2021, doar că rezultatele lor ar putea fi imprevizibile pentru unii actori politici. El declară că scorurile electorale vor depinde de mai mulți factori, iar situația complicată în care se află Moldova ar putea tempera din optimismul unor partide de a obține câte mai multe mandate. Unul din factorii care vor eroda imaginea  actorilor politici va fi gestionarea pandemiei, sucesele sau insuccesele în campania de imunizare a populației.

„Noi nu știm care ar putea fi rezultatele alegerilor parlamentare pentru că situația din acest an este foarte schimbătoare. Nu cunoaștem cum va evolua pandemia, campania de imunizare, iar această criză sanitară erodează din imaginea actorilor politici. Nu excludem să apară anumite chestiuni minuscule care vor influența atmosfera în societate, bombe mediatice sau decizi politice neinspirate, toate la un loc ar putea să influențeze rezultatul alegerilor parlamentare”, a precizat Berbeca.

Totodată, expertul consideră că viitoarele alegeri parlamentare vor încheia un ciclu electoral rușinos care a început în anul 2009.

„Se va încheia o perioadă de debandadă politică pe care am avut-o din 2009, încoace, un ciclu politic rușinos, unde instituțile statului s-au discreditat, iar serviciul public a degradat”, a punctat Veaceslav Berbeca.

Curtea Constituțională va examina joi, 15 aprilie sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Dezamăgire pentru cei care așteaptă schimbări după anticipate! Ce se va întâmpla, de fapt
Previziuni sumbre după anticipate - Ce s-ar putea întâmpla în viitorul Parlament
Tagurile:
partide politice, Alegeri parlamentare anticipate

Știrile Zilei