08:42 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66

COVID-19: Care este situația în spitalele din țară

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
46801

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, secretarul de stat al Ministerului Sănătății Igor Curov a vorbit despre situația din spitalele din țară la mai bine de un an de pandemie.

COVID-19: Care este situația în spitalele din țară

Situația epidemică are o dinamică pozitivă, iar numărul de noi infectări este în continuă descreștere, susține secretarul de stat Igor Curov. O situație îmbucurătoare se înregistrează și în sectorul spitalicesc. Numărul pacienților spitalizați a scăzut cu 50 la sută.

"La nivel național avem spitalizați 2261 de pacienți, comparativ cu săptămânile precedente în care erau internați peste 4000 de oameni. Pacienți cu forme grave și extrem de grave sunt 222, iar 41 - intubați", a precizat Igor Curov.

Potrivit oficialului, Ministerul Sănătății evaluează toate capacitățile sistemului spitalicesc pentru o eventuală extindere a numărului de paturi în terapiile intensive, în situația unei eventuale creșteri a numărului de cazuri grave și extrem de grave.

De asemenea, mai multe instituții au fost dotate cu dispozitive medicale necesare. 300 concentratoare de oxigen au fost donate din partea OMS, iar în scurt timp Moldova urmează să primească ventilatoare pulmonare pentru pacienții afectați grav de COVID-19. Igor Curov a dat asigurări că toate terapiile intensive din țară au capacitatea să asigure ajutor pacienților grav bolnavi, iar dotarea secțiilor din instituțiile raionale nu diferă sub nici o formă de cele de la Chișinău.

Menționăm că în data de 26 aprilie au fost confirmate 246 de cazuri de COVID-19, fiind efectuate 2 929 de teste, dintre care 1 558 de teste rapide. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 249 385.  

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vaccinul chinezesc: Ce spun specialiștii despre eficiența acestuia
Tagurile:
spitale, COVID-19

Știrile Zilei