21:43 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66

O istorioară emoționantă: Ce înseamnă să adopți un copil

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
72 0 0

Înfierea unui copil nu este o decizie ușoară pentru o familie. Cum a fost această experiență pentru Aurelia Saftiuc, am aflat chiar de la ea.

O istorioară emoționantă: Ce înseamă să adopți un copil

Să devii mămica adoptivă și să treci la o nouă etapă în viață înseamnă responsabilitate, curaj și răbdare. De acest lucru s-a convins și președinta Asociației Naționale a Părinților Adoptivi, Aurelia Saftiuc.

Cea mai sensibilă perioadă este cea de adaptare cu copilul, atât pentru familie, cât și pentru micuț, afirmă tânăra mămică.

"Copilul meu s-a adaptat mai repede decât mine. De fapt, toți copiii se adaptează diferit. În primele șase luni a fost mai dificil, până ne-am deprins unul cu celălalt. Îmi amintesc și acum când mă trezeam noaptea și-l vedeam cum doarme – eram cea mai fericită", a povestit pentru Sputnik Moldova Aurelia Saftiuc.

Deși procedura de înfiere pare pentru unele familii destul de migăloasă și birocratică, Aurelia Saftiuc afirmă că odată ce există dorință, totul este realizabil. Important este ca viitorii părinți să înțeleagă că adoptarea unui copil înseamnă în primul rând o responsabilitate enormă și este un pas important atât pentru micuț, cât și pentru noua lui familie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
copil, adopție

Știrile Zilei