14:18 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65

Nutriționist: Cum trebuie să fie o masă de Paște gustoasă și sănătoasă

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
97 0 0

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul nutriționist Luminița Suveică a vorbit despre importanța realizării unui echilibru în alimentație de sărborile pascale. Iată ce recomandări oferă specialistul și care sunt bucatele ce nu trebuie să lipsească de pe masă.

Nutriționis: Cum trebuie să fie o masă de Paște gustoasă și sănătoasă

De sărbători, masa moldovenilor este încărcată cu multe feluri de bucate gustoase, care însă conțin mii de calorii, proteine și grăsimi.

Adesea, în această perioadă oamenii fac exces de mâncare, uitând de importanța unei alimentații echilibrate și sănătoase.

Sărbătorile pascale nu sunt o excepție, iar de multe ori, după o perioadă în care moldovenii au ținut post, masa de sărbătoare devine cu adevărat o provocare.

"Cea mai mare greșeală este când după post se consumă în prima zi mutle bucate bogate în grăsimi, dulciuri ș.a. Recomand consumul în cantități mici pentru ca organismul să se poată adapta la alt regim și să evităm ulterioarele probleme de sănătate ", a explicat Luminița Suveică.

Potrivit nutriționostului, masa de sărbătoare nu înseamnă zeci de feluri de mâncare. Totuși, anume în această perioadă nu trebuie să lipsească din meniu tradiționalii cozonaci, ouăle roșii și carnea de miel.

"Carnea de miel trebuie coaptă, și nu prăjită. Aceasta este o carne ușoară, bogată în vitamina B. Puneți accent pe salatele din legume proaspete, semințe, nuci. Evitați maioneza și alte bucate bogate în grăsimi ", a conchis interlocutoarea.

În acest an, moldovenii vor sărbători sfânta sărbătoare a Învierii în data de 2 mai.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
masa de Paște

Știrile Zilei