01:41 11 Mai 2021
În direct
  • EUR21.51
  • USD17.82
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64

Epidemiolog: Ce ne așteaptă după Sărbătorile Pascale - va crește numărul de infectări?

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
291 0 0

Medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale în Sănătate Publică Laura Țurcan a prezentat prognoze cu privire la situația epidemiologică din țară după Sărbătorile Pascale.

Sărbotori pascale pe timp de pandemie: Prognozele epidemiologilor

În ultimele săptămâni, asistăm la o reducere substanțială a numărului de cazuri noi de COVID-19. Cu toate acestea, specialiștii susțin că nu trebuie să ne relaxăm și să respectăm în continuare măsurile impuse de autorități.

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", medicul epidemiolog Laura Țurcan a precizat că numărul infectărilor cu COVID-19 ar putea crește după Sărbătorile Pascale, însă doar dacă cetățenii vor neglija și nu vor respecta măsurile de protecție.

"Sperăm că numărul cazurilor de infectare nu va crește, deoarece se preconizează ca cimitirele să fie închise, iar slujbele sunt organizate afară, în aer liber. Cred că oamenii și-au învățat lecția după un an de la pandemie. Trebuie să înțelegem cu toții că acest virus nu a dispărut și nu avem dreptul să ne relaxăm", a declarat Laura Țurcan.

Joi, 29 aprilie, membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică s-au întrunit în ședință și au impus noi măsuri privind prevenirea noului coronavirus, după ce Înalta Curte a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

COVID-19 în Moldova: Tot mai puține cazuri noi de infectare
Tagurile:
prognoze, sărbători, epidemiologi

Știrile Zilei