07:34 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65

Important: Regulile ce trebuie respectate la trecerea frontierei

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
254 0 0

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Ana Marchitan a vorbit despre regulile obligatorii la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Important: Regulile ce trebuie respectate la trecerea frontierei

Măsurile de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova se aplică în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.54 al CNESP din 29 aprilie 2021, a precizat pentru Sputnik Moldova ofițerul de presă Ana Marchitan.

Astfel, potrivit ultimelor decizii, a fost instituită obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din limbile română, engleză, rusă, franceză, germană sau italiană.

Călătorii care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

"Vestea bună este că persoanele aflate în regim de autoizolare, pot întrerupe acest regim în a 10-a zi dacă efectuează testul PCR COVID-19, iar rezultatul este negativ", a subliniat Ana Marchitan.

Amintim că mai mulți moldoveni au încercat să scape de carantină la intrarea în țară și s-au ales cu dosare penale. În data de 4 mai, Poliția de Frontieră a anunțat alte 27 de cazuri în care au fost documentate persoanele pentru deținerea sau prezentarea testelor PCR Covid-19 falsificate.

În context, Poliția de Frontieră solicită călătorilor să fie responsabili, prudenți și să se informeze cu privire la toate regulile impuse de către autorități la trecerea frontierei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Iarăși s-au schimbat regulile de traversare a frontierei: Ce trebuie să știi
Tagurile:
Frontiera RM, frontieră

Știrile Zilei