10:13 15 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65

Expert: Cine ar putea să culeagă voturile PAS-lui din diasporă

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
526 0 0

Comentatorul politic Roman Mihăeș consideră că în dorința de a accede în viitorul Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va încerca să culeagă voturi din diasporă, intrând în competiție cu cei de la PAS.

Expert: Cine ar putea să culeagă voturile PAS-lui din diasporă

Roman Mihăeș spune că în această campanie electorală, AUR din Moldova va miza pe votul din diasporă, iar asta ar însemna să intre în competiție cu cei de la PAS.

Expertul consideră că am putea asista la o echilibrare a voturilor între AUR și PAS, iar dacă din cele peste 200 de mii de voturi din diasporă, AUR va reuși să obțină un scor bun, atunci ei ar avea șanse să acceadă în viitorul Parlament. Mihăeș mai spune că în interiorul țării partidul AUR nu are șanse să treacă pragul de 5%.

"AUR din Moldova nu este atât de puternic cum este cel din România, nu are structuri teritoriale, nu are o aderență internă și lideri. Repet, va depinde foarte mult cum își vor construi campania în diasporă pentru a încerca să-și contabilizeze voturi într-o competiție cu PAS. Pe intern nu au șanse de a obține un rezultat bun, pentru că s-au apucat târziu de lucru. Chiar dacă s-au consolidat câteva partide în jurul AUR, acestea au un rating mic, iar disocierea PUN-lui de AUR se va resimți negativ la scorul electoral" a precizat Roman Mihăeș.

Recent, PUN a refuzat participarea la alegeri împreună cu AUR pe o platformă electorală comună.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Care partide nu vor intra în Parlament după 11 iulie
Cu cine va face PAS bloc electoral: Năstase sau Usatîi
Tagurile:
Pragul electoral, Unionişti, PAS

Știrile Zilei