23:50 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66

Unde preferă să se odihnească moldovenii pe timp de pandemie?

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
102 0 0

Pandemia i-a ținut acasă pe mulți dintre moldovenii care obișnuiesc să se odihnească peste hotare. În 2020, mulți moldoveni au ales să călătorească în țară, având în vedere restricțiile impuse în contextul pandemiei.

Unde preferă să se odihnească moldovenii pe timp de pandemie?

Dacă în ultimii ani, fluxul de turiști străini a crescut simțitor în țara noastră, iar moldovenii preferau să călătoarească peste hotare, atunci odată cu pandemia lucrurile au luat o altă întorsătură.

Potrivit președintei „Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural”, Svetlana Lazăr, destinațiile turistice din țara noastră continuă să fie luate cu asalt de către moldoveni, iar unul dintre motivele care a stat la baza acestor schimbări este criza pandemică.

"În 2020, 97 la sută din turiștii care au vizitat locurile tursitice din țară, au fost turiștii locali. La o singură pensiune din Orhei, anul trecut au fost 1892 de vizitatori care au ales să se cazeze pentru câteva zile acolo. Plus, această pensiune a fost vizitată și de 3240 de persoane fără cazare", a declarat interlocutoarea.

Svetlana Lazăr este de părerea că deși pandemia a avut multe efecte dezastruoase în mai multe domenii, totuși partea bună este că turismul din țara noastră a început să fie apreciat la justa valoare de către moldoveni. Specialiștii sunt de părerea că în curând turismul din Republica Moldova va cunoaște un nou asalt, iar locurile pitorești vor fi vizitate atât de persoanele de peste hotare, cât și de mai mulți localnici.

Potrivit Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova, anul trecut, doar 124 de mii de moldoveni au apelat la agențiile de turism pentru un sejur înafara țării, cifra fiind cu peste 70 la sută mai mică comparativ cu 2019, când peste 360 de mii de conaționali au mers în vacanță în străinătate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Onișcenko: Agențiile de turism sunt prea departe de procesul civilizat de vaccinare
Tagurile:
pandemie, turism

Știrile Zilei