18:57 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66

Expert economic, despre potențialul de export al Moldovei

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
53 0 0

Ce produse am exportat cel mai mult în 2020 și care sunt domeniile cu perspectivă deosebită de dezvoltare pentru țara noastră? Detalii am aflat de la expertul economic Veaceslav Ioniță.

Expert economic, despre potențialul de export al Moldovei

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", expertul economic Veaceslav Ioniță a precizat că producția agricolă și materia agricolă prelucrată constituie peste 50 la sută din exporturile moldovenești. Astfel, la acest capitol, mai mult de jumătate din exporturi sunt generate de materia primă primară sau materia primă prelucrată.

Pe locul doi se află industria de automotive, care este cea mai mare ramură din Republica Moldova. Mai mult, din 2016 exportul de servicii continuă se prevaleze în comparație cu importurile de servicii.

"Avem două ramuri extrem de importante. Prima este transportul și a doua - sectorul IT. Estimativ, în 2020, pentru prima dată am exportat de mai mult de 200 milioane de dolari", a subliniat expertul economic.

Veaceslav Ioniță a remarcat că transportul și sectorul IT sunt ramuri ce merită toată atenția și au o perspectivă extrem de mare în țara noastră.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Noul „aur moldovenesc” pentru export: Despre ce este vorba
Tagurile:
2020, export

Știrile Zilei