19:47 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66

Expert: Cine ar putea aduna cele mai multe mandate în Parlament

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
27730

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care a fost format recent, ar putea obține un număr mai mare de mandate decât PAS. Această părere și-a exprimat-o politologului Pavel Midrigan în studioul Radio Sputnik Moldova.

Expert: Cine ar putea aduna cele mai multe mandate în Parlament

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", analistul politic Pavel Midrigan a declarat că blocul PCRM-PSRM ar putea aduna mai multe mandate decât PAS în viitorul Parlament.

Un element care ar contribui la un număr mai mare de voturi în favoarea acestui bloc ar fi faptul că cetățenii din Republica Moldova cu vârsta de peste 50 de ani sunt mai activi din punct de vedere electoral, decât tinerii.

"Vedeți cum participă tinerii la alegeri. La scrutinul prezidențial colacul salvator pentru Maia Sandu a fost diaspora. Acolo unde în mare parte sunt tinerii. La noi, tinerii participă în proporție mai mică de 30 la sută", a precizat Pavel Midrigan.

Un alt factor care ar determina "câștigul" acestui bloc, ar fi faptul că în lista electorală este Vladimir Voronin.

"Oamenii au încredere în acest politician. Și până în prezent sunt cetățeni care afirmă că pe vremea lui Voronin era mai bine", a mai adăugat expertul.

Cu toate acestea, politologul susține că, indiferent de componența viitorului Parlament, sarcinile aleșilor poporului trebuie să coincidă. Prioritate ar trebui să fie securitatea cetățenilor, soluționarea problemelor economice și sociale și asigurarea cu locuri de muncă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Blocul format de PSRM și PCRM ar putea să se extindă – expert

Știrile Zilei