06:29 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65

Expert, despre un nou val de COVID-19: Când scăpăm de virus?

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
20510

Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus scade vizibil. Putem afirma că am scăpat de acest virus sau ne putem aștepta la cel de-al patrulea val de COVID-19? Iată ce spun experții.

Expert, despre un nou val de COVID – Când scăpăm de virus?

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc a precizat că infecția COVID-19 nu a dispărut, iar populația nu a scăpat deocamdată de acest virus nemilos. Numărul mic de infectări este cauzat de faptul că mulți oameni au trecut prin trista experiență a COVID-ului și au anticorpi. Pe de altă parte, și procesul de vaccinare are un cuvânt de spus. 

"Nu scăpăm de COVID încă. Odată ce a intrat în rândul populației, acest virus va exista. Trebuie să ne învățăm să trăim cu el și să respectăm în continuare măsurile de protecție", a remarcat Ala Tocarciuc.

Mai mult, expertul susține că virusul continuă să sufere mutații, iar odată cu relaxarea restricțiilor de circulație COVID-19 migrează împreună cu oamenii.

"Sunt trei variante ale mutației indiene recunoscute în Marea Britanie, care deja fac ravagii. Dacă să ne amintim de tulpina britanică care a apărut în septembrie, aceasta a ajuns la noi în trei luni de zile. Acum tulpina indiană este în 44 de țări, iar restricțiile de circulație se ridică și atunci viteza poate fi de o lună și jumătate ca să ajungă în Moldova", a subliniat interlocutoarea.

Ala Tocarciuc susține că unica soluție pentru a preveni infectarea cu COVID-19 este vaccinarea în masă. Doar prin imunizare oamenii vor fi protejați de forma severă a virsului, susține expertul. 

"Să iradicăm virusul totalmente nu avem instrumente, dar putem proteja oamenii prin instrumente specifice – vaccinarea. Dacă ne imunizăm, suntem protejați de forma gravă, dar nu și protejați de întâlnirea cu virusul", a conchis expertul.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 254 814. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 6 084 de oameni. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Câte doze și ce tipuri de vaccin au fost administrate în Republica Moldova
Tagurile:
vaccin, COVID-19

Știrile Zilei