19:29 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65

Prognozele experților: De câți ani este nevoie pentru reanimarea sectorului HoReCa

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
42 0 0

Sectorul HoReCa a fost pus pe brânci de măsurile antiepidemice, înregistrând scăderi dramatice de vânzări. De câți ani este nevoie pentru reanimarea acestui sector și ce prognoze oferă specialiștii - aflați din materialul Sputnik.

Prognozele experților: De câți ani este nevoie pentru reanimarea sectorului HoReCa

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", expertul economic Roman Chircă a precizat că reanimarea sectorului HoReCa ar putea dura mai bine de doi ani. Deși unii antreprenori au reușit să supraviețuiască în anul pandemic 2020, situația nu poate fi comparată cu perioada de dinaintea crizei.

"Anumite oaze de antreprenori care au supraviețuit. Fie au o rețea specifică, fie că au o bază de clientelă permanentă. Însă acest lucru nu reprezintă sectorul în ansamblu. Avem nevoie de cel puțin doi-trei ani pentru reformarea sectorului", a precizat expertul.

Mai mult, Roman Chircă este de părere că multe lucruri se vor schimba în acest domeniu, iar antreprenorii vor fi nevoiți să se adapteze noilor cerințe de pe piață și solicitărilor consumatorului.

"Va fi o regândire totală a sectorului, va fi diferit - modul de interacțiune, mentalitatea și cultura consumatorului, soluțiile IT ș.a. Vom asista la schimbări majore în acest domeniu", a conchis Chircă.

Amintim că din data de 27 mai curent se permite organizarea evenimentelor în localuri precum nunți și cumătrii cu ocuparea a cel mult 50 la sută din locurile din local. Restaurantele și cafenelele pot reveni la regimul normal de lucru, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare. Totuși, cluburile de noapte și discotecile rămân deocamdată închise. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Se permit NUNȚILE MAI MARI: Ce alte restricții au fost anulate din domeniul HoReCa
Tagurile:
expert, HoReCa

Știrile Zilei